Festivalul de Folclor din Poiana cu Goruni

Festivalul de Folclor din Poiana cu Goruni Cugir

Festivalul de Folclor din Poiana cu Goruni este un festival cu tradiție care a debutat în anul 2009 sub denumirea Vinerea 700, Sărbătoare câmpenească la umbra Gorunilor, eveniment dedicat sărbătoririi a 700 de ani de la atestarea documentară a localității Vinerea. 

Pe perioada anilor 2010 și 2011 s-a desfășurat sub denumirea de Festivalul Internațional de Folclor, iar începând cu anul 2012, din dorinţa administraţiei publice locale de a păstra vie flacăra tradiţiilor din zonă şi de a promova această zonă bogată, a început Proiectul Festivalul Naţional de Dansuri şi Tradiţii Populare Cugir-Vinerea, desfășurat anual timp de trei ani, urmat cu sustenabilitatea acestui proiect pe încă o perioadă de cinci ani, până în 2019. 

De-a lungul timpului, pe scena festivalului din Poiana cu Goruni au fost invitate ansambluri folclorice din țară și străinătate alături de soliști și tarafuri de renume din folclorul românesc. Totodată au fost promovați tineri interpreți de muzică populară împreună cu ansamblurile folclorice locale.

Galerie foto