Festivalul Toamna Cugireană

Festivalul Toamna Cugireană Cugir

Festivalul Toamna Cugireană este un festival cu tradiție pentru orașul Cugir, ajuns la ediția XXI. Este o manifestare de amploare care se desfășoară timp de o săptămână, la sfârșitul lunii septembrie. 

Pe parcursul acestei săptămâni, în clădirea Centrului Cultural, au loc conferințe, lansări de carte, expoziții industriale, meșteșugărești, de artă plastică și fotografică, spectacole de teatru pentru copii și adulți, concerte de muzica clasică și de fanfară. Pe parcursul întregii săptămâni, în parteneriat cu Clubul Sportiv Cugir, se desfășoară multiple activități sportive. 

Zilele de sâmbătă și duminică sunt dedicate spectacolelor și concertelor pe scena din Piața Consiliul Europei. Concertele în aer liber din ziua de sâmbătă sunt pentru toate vârstele cu artiști renumiți la nivel național acoperind o plajă largă de genuri și stiluri muzicale. 

Ultima zi a festivalului este dedicată folclorului și debutează cu Parada Portului Popular, urmată de un spectacol folcloric cu ansambluri naționale și internaționale, soliști și tarafuri de renume din folclorul românesc. 

Festivalul se încheie cu Focul de artificii, o mare atracție pentru toți locuitorii orașului.

Galerie foto